KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning (kurs, konferens, läromedel eller konsult) KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning
Startsidan Information om KunskapsBörsen® Nya användare av KunskapsBörsen® Vanliga frågor och svar om KunskapsBörsen® Länkar Kontakta KunskapsBörsen®

SÖKTJÄNSTER
Sök utbildning
kurs, konferens etc »
Sök läromedel
kursmaterial e dyl »
Sök personer
talare, konsult, lärare etc »
Sök information
katalog, broschyrer etc »
Sök utvärderingar
kunderfarenheter »
Sök i aktuella utbildningar
Ange sökord:

BEVAKNINGSTJÄNST
Du kan här få en personlig Kunskapsmäklare som bevakar just ditt område »
Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS
Uppdaterad
Share

KONFERENS (Definition av begreppet konferens)

Konferens
Ordet konferens kommer från latin, (co´nfero och betyder, "bära samman", "utbyta åsikter", "sammanföra" etc). Med ordet konferens menar man en sammankomst för att träffas och utbyta åsikter, informera om något, föra ut ett budskap, starta en debatt, ge publicitet åt något eller skapa opinion. Normalt sett är en konferens alltid tidsbegränsad med specifika mål.

En konferens eller konferenser är i regel mindre sammankomster än kongresser. En konferens kan vara en överläggning, sammanträde eller diskussionsmöte. Då en konferens deltagare representerar olika länder eller andra sammanslutningar kallas de delegater. En konferens kan bestå av två eller mer än 100 deltagare och sker ofta på extern plats och lokal. I Sverige kallar vi konferens- och mötesindustrin för MIC-marknaden (Meetings, Incentives and Conventions). Den svenska konferens- och mötesindustrin omsatte år 2002 ca 33 miljarder kr.

De flesta konferenser har inga förutbestämda intervaller och platsen för en konferens kan variera. Initiativtagaren till en konferens är nästan alltid ett företag eller organisation. Deltagarna är ofta anställda eller personer man har externa relationer med, t ex kunder. Företaget eller organisationen brukar själva organisera mindre konferenser. En konferens har i regel en längd på en till två dagar och brukar kombineras med aktiviteter inom eller utanför konferensanläggningen. Förberedelsetiden för en konferens är ofta kortare än ett år.

Konferenssystem
Ett konferenssystem är ett datoriserat kommunikationsmedel som medför att personer som kommunicerar med varandra inte behöver befinna sig på samma plats och att kommunikationen inte är bunden till tid.

 


MÅNADENS FRÅGA!
JaNej

ANMÄL ER KONFERENS!
Här kan ni anmäla era aktuella konferenser eller seminarier »

VILL NI BLI LEVERANTÖR?
Kunskapsföretag kan här anmäla sitt intresse att bli leverantör till Börsen »

STATISTIK
KunskapsBörsen® har idag avtal med företag som representerar kurser, konsulter m m »
Copyright Addictum KB KunskapsBörsen ®
KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning (kurs, konferens, läromedel eller konsult) KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning (kurs, konferens, läromedel eller konsult)