KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning (kurs, konferens, läromedel eller konsult) KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning
Startsidan Information om KunskapsBörsen® Nya användare av KunskapsBörsen® Vanliga frågor och svar om KunskapsBörsen® Länkar Kontakta KunskapsBörsen®

SÖKTJÄNSTER
Sök utbildning
kurs, konferens etc »
Sök läromedel
kursmaterial e dyl »
Sök personer
talare, konsult, lärare etc »
Sök information
katalog, broschyrer etc »
Sök utvärderingar
kunderfarenheter »
Sök i aktuella utbildningar
Ange sökord:

BEVAKNINGSTJÄNST
Du kan här få en personlig Kunskapsmäklare som bevakar just ditt område »
Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS
Uppdaterad
Share

UTBILDNING (Definition av begreppet utbildning)

Definition av Utbildning
Med utbildning menas förmedling av kunskap och färdigheter inom något område. Utbildning kan även beteckna dokumenterat kunnande eller kunskap. Utbildning förmedlas ofta av företag och skolor verksamma inom utbildningsområdet. Några exempel kan vara utbildning av ingenjörer, utbildning av lärare, utbildning av kontorspersonal etc.

Utbildning i företag
Med utbildning i företag menas ofta kompetensutveckling av de anställda, där arbetsgivaren t ex har beviljats stöd av arbetsmörmedlingen för att låta utbildning och kompetensutveckling vara ett alternativ till uppsägning.

Övrig utbildning i företag
Det är viktigt i utbildning för de anställda att deras önskemål, krav och förslag beaktas i utbildningsplaneringen. De numera vanliga utvecklingssamtalen mellan chef och medarbetare är en effektiv form att diskutera och sammanfatta den anställdes behov av utbildning och personlig utveckling.


MÅNADENS FRÅGA!
JaNej

ANMÄL ER KONFERENS!
Här kan ni anmäla era aktuella konferenser eller seminarier »

VILL NI BLI LEVERANTÖR?
Kunskapsföretag kan här anmäla sitt intresse att bli leverantör till Börsen »

STATISTIK
KunskapsBörsen® har idag avtal med företag som representerar kurser, konsulter m m »
Copyright Addictum KB KunskapsBörsen ®
KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning (kurs, konferens, läromedel eller konsult) KunskapsBörsen® - Sveriges Handelsplats för kunskap och utbildning (kurs, konferens, läromedel eller konsult)